Onze diensten

Beliën en Zonen is vooral actief in Noord-Limburg en de Kempen

ONZE TROEVEN

Beliën en zonen is een familiebedrijf dat vooral actief is in Noord-Limburg en de Kempen. Wij beschikken over een efficiënt team van experten, die iedere uitdaging tot een goed einde brengen. We zijn ook gekend voor ons uitgebreid assortiment machines. Zo kunnen wij ieder project, klein of groot, zonder problemen aan!

Grond- en afbraakwerken

Ons team hanteert een flexibele aanpak en werkt ieder project nauwkeurig af, gaande van het bouwrijp maken van bouwplaatsen, uitgraven van bouwputten groot of klein, funderingswerken, aanvullen van bouwputten, rooien van bomen tot de aan- en afvoer van grond en steenpuingranulaten.

Bij Beliën en zonen hebben we ervaring met kleine en grote afbraakwerken. Bovendien werken wij op een duurzame en efficiënte manier. Aan de hand van gestructureerde afbraakwerken, proberen wij zoveel mogelijk materialen te hergebruiken en zo te besparen op eventuele stortkosten. Tot slot denken wij ook steevast aan het milieu en proberen wij onze impact zo klein mogelijk te houden. Daarom zorgen wij voor afvoer van alle afvalstoffen naar erkende recycling centra of in geval van asbest naar een gereglementeerde stortplaats.

grond- en afbraakwerken
recycling (breken en zeven)

Recycling (Breken en zeven)

Een van onze laatste aanwinsten is een rupsmobiele puinbreker. Door de compacte constructie en geringe eigen gewicht (35 ton) is deze machine relatief makkelijk en vlug te verplaatsen. Met deze machine is het mogelijk om op bestaande werven het puin tot het gewenst kaliber te verkleinen. Daarnaast kan deze puinbreker er ook voor zorgen dat het puin ter plaatse hergebruikt kan worden, zonder extra transport van en naar de werf. Onze puinbreker is gecertificeerd zoals de controlerende instanties dit opleggen. Op regelmatige tijdstippen worden er door ons labo en Certipro stalen genomen om de kwaliteit te garanderen.

Naast onze mobiele puinbreker beschikken wij ook over een 3-fractie zeefmachine. Deze kan ingezet worden in combinatie met onze puinbreker om meerder fracties uit te zeven, maar is ook uitermate geschikt voor het zeven van andere grondstoffen.

Berlinerwanden

Al meer dan 10 jaar bieden wij het plaatsen van grondkerende berlinerwanden aan. Deze worden hoofdzakelijk gebruikt als tijdelijke grondkering bij de uitgraving van kelders en andere bouwputten waar er weinig ruimte is. Wij hebben hiervoor een hoogfrequente trilblok in ons gamma waarmee wij deze wanden hoogfrequent in de grond kunnen heien. Doordat wij met dit type trilblok werken, is er weinig tot geen last voor de omgeving. In geval van zwaardere ondergronden of werven dicht bij andere gebouwen kunnen we met een ontspanningsboor werken.

Na een plaatsbezoek laten wij door onze ingenieur een stabiliteitsstudie opmaken, hierdoor weten wij de exacte krachten welke op de wand komen. Indien nodig kunnen wij deze berlinerwand in eigen beheer verankeren waardoor een eventuele zetting vermeden kan worden.

Doordat we hier al meerdere jaren in gespecialiseerd zijn, hebben wij een grote voorraad profielen en staalplaten ter beschikking, hierdoor kunnen wij op korte termijn voor jou aan de slag.

Wij voeren uw grond- en afbraakwerken met ervaring en kennis uit
Containers

Containers

Wij bieden onze klanten ook een uitgebreid gamma van containers aan, gaande van 10 tot 30 m³. Deze containers kunnen wij op korte termijn leveren en ophalen en zijn geschikt voor alle afvalstoffen.

Voor elke afvalstof hebben wij de gepaste oplossing, hiervoor werken wij samen met diverse erkende afvalverwerkers of in geval van asbest met een gereglementeerde stortplaats.

ONZE PROJECTEN

Ons ervaren team van specialisten beschikt over de nodige kennis en een uitgebreid arsenaal aan machines om jouw project tot een waar succes te maken. Wij helpen jou graag gaande van grond-, afbraak- en zeefwerken, tot berlinerwanden en containers. Bekijk hier enkele van onze gerealiseerde projecten.

  • Wij werken ieder project nauwkeurig af
  • Wij hebben ervaring met kleine en grote afbraakwerken
  • We hergebruiken zo veel mogelijk materialen
  • Bouwputten, funderingswerken, steenpuingranulaten aanvoeren, ...
  • Wij beschikken over een ervaren team van specialisten en over professionele machines